sağtık

POLAT ALEMDAR'A ARTIK AŞK HEPTEN HARAM!!

14 Şubat Perşembe günü yayınlanan son bölümde,Ahu Toros,Polat uğruna kendini feda etti.
Zaten umutsuz bir aşkın pençesindeydi kızcağız(!)Polat'tan kendisine ne yar,ne yaren olmayacağını anlamıştı.
Polat ise zaten seyirci baskısı ile senaryosu değiştirilmiş bir aşkı,yaşayamadan kalbine gömdü.Malum eski sevdiği Elif'in üzerine gül koklayacak diye Ahu Toros ile başlamak üzere olan bir aşk,senaristlerce derhal 180 derece döndürülerek,Polat'ın kalbine Elif'ten başkasının girmesinin haram olduğu vurgulanmıştı.Zaten hep bu Polat'ın cinsel ihtiyaçlarını acaba Memati ile falan mı giderdiğini merak eder dururdum,malum dizide her ikisi de nedense cinsiyetsiz,kadına kıza bulaşmayan tipler olarak,tamamen ütopik karakterler olarak varlar.
Ama anladık ki Memati artık bu taş kalpli görüntüden sıkıldı,o artık kendisine sevgili yaptı,adını da kadınım koydu.Hayırlı olsun.
Şimdi artık anlaşıldı ki,bu son sevildiği kadın da onun uğruna kendi bombasının pimini kendisi çekip de paramparça gözlerinin önünde ölmüş bir erkek,bundan sonra zinhar bu sahneyi unutup,vicdan azabını üzerinden atıp,bir daha tövbe kimseye aşık maşık olamaz.Zaten senaristlerin de istediği buydu herhalde.Polata acı yaşatalım ki,bu adam niye karı kızla takılmıyor diyenlere kapak olsun!
Bu arada son bölümde hala anlamadığım şey,Polat'ın tekneye bineceği iskelenin kapısına yöneldiği bir anda,birden tam aksi istikamette ve hayli uzak ve karanlık bir köşede Muro ve ekibi tarafından oturtulmuş,geçici felçli Ahu Toros'u Polat'ın o dalgınlıkla görme ihtimali yüzde yirminin altındayken,Polat'ın bu yüzde yirmiyi yakalayabilme başarısıdır.
Hem,madem Polat'ın nereye saat kaçta gideceğini öğrendiler ve oraya canlı bomba Ahu'yu yerleştirdiler,ne demeye bu kadar uğraşıyorlar ki,Vurun işte Polat'ı orda,daha neyi bekliyorsunuz?
Aynı saçmalık,hain Hakan tarafından Polat'a suikast düzenlemesi için gönderilen Adem olayında da vardı.Madem Polat'ın ve koruma ordusunun konvoyunun geçeceği güzergahi bu kadar iyi biliyorlar da Adem'i o güzergah üzerindeki trafik lambalarının altına cam silici çocuk rolünde yerleştirebiliyorlar,Polat da madem hazırlanan tuzağa göre,aracından inip acıdığı Adem ile konuşacak,bu kadar da eminsiniz,ne diye orda pusuya yatıp da,Polat'ın işin oracıkta yaylım ateşi ile bitirmiyorsunuz?Ne diye işi uzatıp,sorumluluğu Adem'in üzerine yıkıyorsunuz?
Şimdi yine bu son bölüme dönecek olursak,Hakan orda,Muro ve adamı orda,Polat da tam karşılarında açık hedef olarak korumasız duruyorken,her ikisi de çalıların ardında rahat rahat Polat'ı gözetleyebiliyorken,her ne hikmetse,Hakan yaklaşan tekneye atlamayı,Muro da Polat'ın Ahu'ya yaklaşarak bombanın etki alanı içine girmesini bekliyorlar.
Hem Polat Ahu'ya,
-Sakin ol,yaklaşmamı bekliyorlar patlatmak için,demedi mi zaten...Ahu ne diye beklemiyor da,kendi kendine pimi çekmeye kalkıyor.
Elif bile öldü bildiği Ali'sinin ardından,onca şey yaşadığı Ali'sinin ardından hayatta kalmayı başarmışken,nasıl oluyor da Polatı daha bir kaç aydır tanıyıp da aşık olmuş olan Ahu,Polat gözlerinin önünde sağ salimken ve kurulmuş pusuyu farketmiş iken,sabredemeyip Polat uğruna kendi hayatını feda ediyor?
Kurtlar Vadisi,iyice Hırtlar Vadisi oldu,git gide Sağır Oda saçmalığına yaklaşan bir kıvama geldi artık,kim kimdir,her an bir deliğin altından bir hain bir sürpriz bir oyun çıkabilir,aklın mantığın sınırları artık tamamen zorlanabilir.
Tıpkı ama tıpkı,Kurtlar Vadisinin ilk sezonundaki bir sezon finali gibi.Hani Polat uzaktan kumanda ile boynundan vuruluyordu da sonra gözlerini Suriye'de açıyordu ya...
Hala o sezon finalinin mantık zincirini çözemedim,çözebilmiş olan var mı aranızda,söyleyin gözünüzü seveyim yahu.
Son bir şey;
İskender Küçük nasıl olsa yakalanıp hapse girecek zaten,Veli Küçük ise.Eee,ne heyecanı var o zaman bütün bu olayların?
E yok o değil de hayali başka bir karakter ise,zaten daha da işin tadı kaçtı çünkü herkes ama herkes Veli Küçük ile eşleştirdi bile karakteri yani.Değilse de hayal kırıklığı yaşatacak,benden söylemesi.

Hiç yorum yok: