sağtık

PISTT BLOGGER BI DAKKA BAKAR MISIN?


Blogları okumayı çok seviyorum.

Her blog başka bir insan,başka bir hayat başka bir tat başka bir renk.Gökkuşağının renkleri az kalacağından her rengin de ayrı ayrı yüz tonunu katın içine öyle bir cümbüş.Blogger takip etmek,hayatı butik otel lüksünde yaşamak kadar fantezi.Her blog bir butik.


(aha,moda manyağı okuyucunun biri bu butiği kelime anlamıyla algılarsa yandık valla)

Blog ve sözlük yazarları özgürdürler,maaş veya ücret karşılığı yazmadıklarından,canlarının istediği konuda istedikleri ölçüde ve istedikleri üslupla yazabilirler.Hiç birisi satın alınmış kalemler değildir,hiç birisi okur ve raiting kaygısıyla yazmaz.Bu nedenle baskı yoktur,kısıtlama yoktur,sansür yoktur varsa kendi otosansürü onu kullanır yoksa kimseye eyvallah etmez.

Bu nedenle blog okumak aslında özgürlüğün ta kendisini okumaktır.
Keza sözlük okumak da öyle.
Ancak sözlük yazarlığında daha fazla mahalle baskısı vardır,sözlüğün konsepti dışında yazdığında uyarılırsın,hatta dışlanırsın,hatta son derece kıdemli bir yazarken hop diye uyarı alıp bir iki ay çaylaklık cezasına çarptırılabilirsin.
Amma velakin yine de sözlük okumak çok zevklidir,ayrıca bilgilenirsin,binlerce kaynağı tarayıp ulaşabileceğin yüzlerce bilgi ve yoruma sözlükteki tek bir başlığa girilmiş yüzlerce binlerce entry ile tek seferde ulaşabilirsin.

Oğluma hep öğütlerim,bir konuda yorumları merak ediyorsan,blogları,sözlükleri ve ille de TWITTURK'ü mutlaka oku.Ülkenin gündemini,tepkileri,herşeyi en baskısız,en özgürce yorumlayan yerler buralardır diye.

BLOGLARDA SEVMEDIKLERİM
---Teması fazla cicili bicili,fazla süslü,fazla rengarenk blogları sevmiyorum.
Gözüm oraya buraya takılıyor,okuduğum şeye dikkatimi veremiyorum.
Sadelik en güzelidir.
Başka süsler,yazının güzelliğini neden çalsın?

---Koyu renk zemin üzerine açık renk yazıyla girilmiş postları okumak gelmiyor içimden.Gözlerim yoruluyor,hele de geceleri blog okuduğum düşünülürse,yorgun gözlere bir de bu tür bloglar darbe vuruyor.
Koyu renk zemin üzerine ne renkte  post girerseniz girin,gözleri feci yoruyor,tecrübeyle sabittir.Çok tutkun değilseniz vazgeçin ne olur.Çok sevdiğim blogları bile bu yüzden takip etmeyi bırakmışlığım var.


---Yorum yazdığımda,yorum yazdığım blogger bana geri dönsün isterim.
Benim yorumumu okumuş mu,ciddiye almış mı,onu okumam onda bir umur yaratıyor mu bilmek isterim.

Okuyucusuna dönmeyen bloggerları bir süre aktif olarak izlerim ancak okuruna dönmüyorsa,ipin ucunu bırakırım.Okurum ama yorum yazmam.O beni iplemiyorsa ben neden zahmet edeyim diye düşünürüm.

---Blogun adresi başka,blog başlığı başka,blogger'ın kullandığı kısa isim başka olunca kafam allak bullak oluyor.
Misal;
Blog adresim tulisinkursunkalemi.blogspot.com...

Blogumu tıklayıp açtınız, ama blog başlığım da şuymuş mesela:
gündüz uyurum gece gezerim.....(tamamen doğaçlamadır şu an ürettim)

Bu arada yorumlara cevap verirken de şunu kullanayım mesela;
gezenti....

Kafanız karışmaz mı?
Bir bloga girip yorum yazsam,nickimden hangi blogun yazarı olduğumu çıkartamayabilirsiniz,bir sürü takipçiniz var mesela,benimle mi uğraşıcaksınız?

Kimdi bu,hangi bloğu yazıyordu,blog adresi neydi,aaa blogun adı da başkaymış falan diye bir sürü kimlik karmaşası.
İşte bu yüzden,blog adresi,blog başlığı ve kullanıcının nicki birbirini tutsun isterim.

Ve bu üçü birbirini tutan çok az blogger tanıyorum...

---Bunun dışında,herkesin her yazdığı okunasıdır diye düşünürüm.Bir blog açacak kadar zekası varsa ve ben onu takip etmeye değer bulmuşsam,her postunu okurum.

Seviyorum bütün bloggerlarımı,karşıt fikirde olduklarımı da,imla hatalarıyla dolu olanları da,çok yazanları da,az yazanları da...

Bir tek yukarıda anlattıklarım yüzünden çok üzülüyorum çoooook...




İçinizden birilerini hedef aldığımı zannederek kızacak,küsecek,kendini bir bok mu  sanıyorsun diyecek ve ukala bulup takipten vazgeçecek olanlarınız da olacak biliyorum.Sadece OKUR gözüyle baktım bütün bloglara...
Ayrıca,okuyanım üç kişi bile olsa,bu yazmama kafi sebeptir demiş yazar...




8 yorum:

  1. Geldim canısı!..Yoğunluktan ancak oturabildim.Şimdii,önce tatlıya gelelim Tulişim;Valla hep bir derece verirler tariflerde bende vereyim dedim yoksa bende kızarıp kızarmadığına bakarak tepsiyi evirir,çevirir derecesini yükseltir alçaltırım.Sen davul fırınında,ki en güzel fırındır aslında sen bakma:)güzelce kızardımı çıkar.Antep'e gelince,oradan aklımda kalan sadece leziz yemekleri ve muhteşem güzel insanları.Bir daha kesinlikle gideceğiz.
    Yazına gelincee;Okuyan 3 kişiden biri ben olmak istiyoruuuum!Lütfeeeennn!

    YanıtlaSil
  2. @Limonum;
    son cümlen vücudumu yiyip bitiren grip mikrobunu bile mest etmiş durumda,rubai gibi kadınsın ne diyim,en güzel cümleyi en sona saklamışsın...
    bu arada yorumunu okuyanlar ne konuştuğumuzu anlamayacaklar ya o daha da komik.(daha mı?önceden komik bişey de yazmadım ki daha diyorum...hay allah beni naapsın)
    Not=Antepliler A ntep denmesine çok bozuluyorlar bilii min? E ntep diiler...
    ha bu arada senin blogu mahkemeye vercem biliyon di mi?gece atıştırmalarımın müsebbibi kadın...

    YanıtlaSil
  3. ben en azından kelime doğrulama şeysini kaldırdım bak :) onunda ne olduğunu bilmiyordum, "doğrulama"ysa iyi bişeydir diye evetlemiştim ayarlarda. meğer ekstra külfetmiş. du bakam ben de yavaş yavaş adam olcam şu blog aleminde. ;)

    YanıtlaSil
  4. @Burcu;
    Senin blogda bayıldığım bir şey var...
    Sağ tık çalışmıyor ve kopyalama yapılamıyor.İbrahim şiirini kopyalamak istediğimde farketmiştim bunu...güzel bir şey nasıl yaptınsa bana da anlatsana mail ile....
    Bu arada kelime doğrulamayı kaldırmana çok sevindim oohh beeee...

    YanıtlaSil
  5. Benim bloga bakarak yazdın sanırım bu yazıyı dimi:P:P:P Hepsi mi tutar yahu(H)

    Ama sadece yorum yapma linkini söylemişsin bana, o da post'a tıklayınca çıkıyo işte=))

    YanıtlaSil
  6. @SON KILLANMA TARİHİ,
    Yazıyı yazdığımda henüz senin blogu keşfetmemiş bir talihsizdim...
    Yorum yazma linkini tıklayınca çıkıyodu evet zaten ben kendi salaklığımdan bulamadım linki sadece...
    Bu arada hiç kimseyi hedef almadım ha...benim tema da zaten pek matah değil.
    öylesine yazdım işte,maksat post olsun.=))

    YanıtlaSil
  7. nası yaptığımı bi araştırıyım, ben o kadar doğaçlama buluyorum ekliyorum ki bişeyleri, o an odaklanıp sonra sonsuza kadar unutuyorum, anca böyle yer açabiliyorum kafada başka şeylere :)

    ama kurcalıycam senin için. bakayım ne film döndürmüşüm. bulup yollarım.

    YanıtlaSil
  8. @Burcu;
    aynı benim de öyle,bazen blog eklenti dünyasına bir dalıyorum saatler geçiyor...üstelik bir de ekleyip ekleyip bir şeyler sonra kaldırıyorum...bulursan kodları bana da yolla bayıldım...

    YanıtlaSil