sağtık

BİR ARKADAŞLIK TALEBİNİZ VAR

Geçen gün,facebook ve twitter hesaplarımda ani bir değişiklik yapmaya karar verdim. İlk olarak ikibine yakın takipçimin olduğu twitter hesabımı,birden gelen bir hisle,kapattım. Biliyorsunuz twitter'da kapatılan bir hesap,canınız istediğinde ne yazık ki tekrar dönülebilen ve yeniden kulanılmaya başlanan bir hesap değil. Birden kendimi kuş gibi hissettim.Ki bu arada tweet kelimesinin de kuş cıvıltısı,kuş ciyiklemesi falan gibi bir anlama geldiğini de biliyorsunuz. Ben tweetlerken değil,asıl tweetlemeyi kesince kuş gibi hissettim valla. Cok seviyesizleşmişti,insanlar sürü psikolojisi içinde davranmaya ya da ağza alınmayacak hakaretlerle karşılıklı mentionlaşarak kavga etmeye başlamışlardı.Kalite malite gitgide düşüyordu.Takip ettiğim kaliteli bir kaç kullanıcı da vardı ancak onları zaten twittürkden de takip etmeye devam edebilirim. ohhh... iyi ettim yahu,vallahi billahi rahatladım . Dün de sıra facebook hesabıma geldi. Sırf listemi şişiren,hiç bir paylaşımda bulunmayan ne çok insan varmış,geç farkettim. Sayı beşyüze yakın. Ne zaman,ne arada doldu bu liste? Topu topu sürekli görüştüğüm ve sürekli irtibat halinde olduğum kişi sayısı onbeş,bilemedin yirmi falan yani.

Ötekiler olsa da olmasa da olur aslında. Yok ilkokul arkadaşım,yok çocukluk bilmem neyim,yok komşunun kızı,yok işyerinden eski arkadaşım,yok şu yok bu. Hiç birisiyle hiç bir iletişimim yok,aslında. Çoğunun,facebookta hiç bir aktivitesi de yok. Yani eski arkadaşımı buldum diye sevinmişim,ama birbirimize iki satır nasılsın dışında başka bir şey yazmamışız. Ya da telefonlaşmışız eski arkadaşlarla ama ben mutlu olmamışım,bulmasaymışım daha iyiydi dedirtmişler yani.Hiç eskiden hatırladığım gibi değillermiş. Oturdum çoğunu çıkarttım listemden. Böylece ana sayfamı KİRLETEN ,salak,saçma,cocukça,geyikçe,anlamsız,cahilane paylaşımlarından da kurtulmuş oldum. Bir güzel de engelledim çoğunu.Bir daha mumla arasalar bulamayacaklar beni arama listelerinde. Ohh bee.. Çıkartın yahu,siz de çıkartın,hayatınıza hiç bir anlam katmayan,hiç bir heyecan katmayan,hatta salak ve seviyesiz şeyler paylaşarak sizi kendi seviyesine çekmeye çalışan ,listenizi boşu boşuna şişiren bütün GEREKSİZLERİ silin,çıkartın gitsin. Üzerine de bir keyif kahvesi için...ooohh...yarasın!!

4 yorum:

  1. merhaba,güzel demişsin de şu hayatımızda gereksiz olduğunu bildiğimiz insanları aklımızdan da çıkarabilmenin formülünü de biliyorsan paylaşır mısın..asıl o zaman rahatlarım ben.

    YanıtlaSil
  2. Gereksiz olduğunu düşünmene rağmen aklından çıkartamıyorsan,pek de gereksiz değil demek ki diye düşünüyorum.
    Ve ayrıca keşke zihnimizin tuşları olsaydı da birkaç tuşa basarak zihnimize komutlar verebilseydik.Şunu çıkart,şuna yönel gibi...

    YanıtlaSil
  3. BİRGÜL AKYAR22 Aralık 2010 12:18

    TULİŞİM EWDE WE İŞ YERİNDE FACE YASAK YANİ EWDE ZATEN NETİM YOK ANNEM ASSLA İSREMEDİĞİNDEN DOLAYI :( BENİDE GEREKSİZ GÖRÜP SİLMEDİN DEĞİL Mİ? VALALHİİ BİLLAHİ ÇOKK ÜZÜLÜRÜMM...

    YanıtlaSil
  4. @Birgül,bana yeniden radyo dinleten kadın,diye başlık açmışım sana,hiç listemden silinecek birisine böyle bir ayrıcalık tanır mıyım sence?
    Bi daha düşün :))
    Seviyorum seni...

    YanıtlaSil